FAQ

Hälsodeklarationen skickas till dig som en länk via sms i din bokningsbekräftelse. Om du inte har bank-id går. Kontakta oss på mail så skickar vi det till dig.

Svar: Du kan lämna dina blodprover på ett laboratorium som är anslutet till karolinska. Du kan hitta din närmaste provtagningscentral här, klicka på länken. https://www.karolinska.se/for-patienter/karolinska-universitetslaboratoriet/alla-provtagningsenheter-a-o/

Är du inte bosatt i Region Stockholm så kan vi skicka dig en externremiss så att du kan besöka en provtagningsenhet i närheten av din bostad.

Du kan besöka ett apotek, boka tid hos din vårdcentral eller ringa till oss för att komma och ta ett blodtryck hos oss på CK Klinikerna – Slim

Efter din operation kommer kirurgen att ge dig både muntlig och skriftlig information om när du ska ta ut dina agraffer. Det vanligaste är 14 dagar, kirurgen informerar dig muntligt och på papper om de ska tas bort hos oss eller hos distriktssköterskan på din vårdcentral.

Läkaren provar ringa dig 2 gånger. Om du inte kan svara får du kontakta oss för att boka en ny telefontid på telefonnummer 08-400 140 30. Observera att ny telefontid bokas oftast en annan dag.

Vi försöker se till att du ska få din operation så snart som möjligt. Vi skickar en operationstid till dig via sms och brev när du har blivit inplanerad för operation. Kan du inte den tiden, vänligen ring till oss snarast på 08-40014030. 

För att komma till oss har du två alternativ:

  1. Skicka ett mail till oss med ditt namn, personnummer, telefonnummer samt beskriver vad det är som besvärar dig. Skickar  till info@ckslim.se och vi återkommer till dig med en bokad tid.
  2. Kontakta oss per telefon 08 400 140 30 

Vi finns på Edövägen 2 i Saltsjö Boo. Om du tar bil finns det parkering där du kan stå 3 timmar med p-skiva. Om du åker kollektivtrafik kan du besöka https://sl.se/ för att planera din resa hit. Hållplatsen du kliver av på heter Orminge Centrum.

Ta inte läkemedel som ökar risken för blödning under de 10 sista dagarna före operationen.  
ASA-klassen: t.ex. Trombyl, Albyl, Acetylsalicylsyra
NSAID-klassen: t.ex. Ipren, Voltaren, Diklofenak  
Om du tar andra läkemedel regelbundet som skall undvikas inför operationen meddelar narkosläkaren dig det.    
 
Avstå från hälsopreparat och naturläkemedel som innehåller Omega-fettsyror eller Vitamin E de sista 10 dagarna före operationen. Dessa preparat gör att du blöder lättare.   
 
Avstå nikotin i alla former. Cigaretter, snus, nikotintuggummi, nikotinplåster och e-cigaretter får inte användas från en vecka före operationen till sex veckor efter operationen. Nikotin drar ihop blodkärlen vilket försämrar sårläkningen. Det ger både fula ärr och en ökad risk för allvarliga komplikationer som infektioner och spruckna sår.    
 
Duscha hela kroppen noggrant, tvätta dig med descutan (köpes på apoteket) kvällen innan operationen, du får använda dina egna produkter. Bädda med rena sängkläder inför sista natten hemma. Duscha hemma på morgonen med descutan på operationsdagen och ta på dig rena kläder.  
 
Steriltvätt sker alltid i operationssalen men du måste vara ren. God hygien är en avgörande faktor för en bra läkning. Använd inte smink, hudkräm, deodorant eller parfym och lämna dina smycken hemma. Ta ut linser, piercingar, löshår och ta bort lösnaglar och nagellack.   
 
Fasta – åtta timmar innan din operation får du inte äta någonting. Du får dricka klar vätska fram till fyra timmar före din operation. Klara vätskor är vatten, kaffe, te och saft (OBS INGEN MJÖLJK) som du kan se igenom, inget trögflytande. Om du inte fastat kan vi inte genomföra din operation i narkos. 
 
Det är mycket viktigt att följa dessa instruktioner. Om du inte gjort det kan vi behöva skjuta upp din operationstid vilket medför ökade kostnader för dig.